Červená čočka na kari

Červená čočka má oproti jiným luštěninám mnoho výhod. Před přípravou se nemusí máčet a je dobře stravitelná, což ocení zejména malé děti a lidé, kterým luštěniny způsobují trávící obtíže. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Obsahuje kyselinu listovou a vitaminy skupiny B. Z minerálních látek je hojně zastoupen draslík, fosfor, hořčík a vápník.
Ingredience
Suroviny na 1 porci:
Postup
- cibulku nakrájíme na kolečka, mrkev na malé kostičky a orestujeme na troše řepkového oleje
- čočku propláchneme a přidáme k zelenině, krátce orestujeme
- zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme cca dvacet minut vařit, dokud čočka nevstřebá tekutinu (vodu můžeme podle potřeby přidat)
- ke konci dochutíme kari kořením, případně osolíme a opepříme
- podáváme s vařeným či volským vajíčkem nasucho a čerstvým pečivem, případně zeleninovým salátem dle chuti
katka
zdá se to dobré na vyzkoušení
Renata
Výborné, jednoduché a rychlé. Díky za recept.
Jana
Ahoj, zasílám recept
Adéla
Výborný recept, díky moc.