Červená čočka na kari

Červená čočka má oproti jiným luštěninám mnoho výhod. Před přípravou se nemusí máčet a je dobře stravitelná, což ocení zejména malé děti a lidé, kterým luštěniny způsobují trávící obtíže. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Obsahuje kyselinu listovou a vitaminy skupiny B. Z minerálních látek je hojně zastoupen draslík, fosfor, hořčík a vápník.

Ingredience

Suroviny na 1 porci:

  • cca půl hrnku červené čočky
  • 1 střední mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • řepkový olej na orestování zeleniny
  • kari koření
  • ½ kostky zeleninového bujónu (např. Würzl)    würzl bujon
  • ¾ hrnku vody
  • vajíčko a pečivo k podávání

Postup

  • cibulku nakrájíme na kolečka, mrkev na malé kostičky a orestujeme na troše řepkového oleje
  • čočku propláchneme a přidáme k zelenině, krátce orestujeme
  • zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme cca dvacet minut vařit, dokud čočka nevstřebá tekutinu (vodu můžeme podle potřeby přidat)
  • ke konci dochutíme kari kořením, případně osolíme a opepříme
  • podáváme s vařeným či volským vajíčkem nasucho a čerstvým pečivem, případně zeleninovým salátem dle chuti

Komentáře

4 komentáře
    • 9. 4. 2017 v 19:27

    zdá se to dobré na vyzkoušení

  1. Renata

    • 27. 2. 2017 v 20:18

    Výborné, jednoduché a rychlé. Díky za recept.

  2. Jana

    • 8. 7. 2016 v 8:24

    Ahoj, zasílám recept

  3. Adéla

    • 15. 11. 2015 v 13:15

    Výborný recept, díky moc.

*
*