Fazolové brownies bez mouky

Čokoládové brownies bez mouky

Luštěniny jsou bohužel často opomíjenou potravinou v našich jídelníčcích, přičemž na našem talíři by se měly objevit alespoň 1 až 2 x do týdne. Pokud jste to tento týden ještě nestihli, můžete to dohnat hned teď! Neotálejte – fazolové brownies tentokrát bez mouky!

Ingredience

Ingredience:

  • červené fazole: 1 konzerva
  • čokoládový whey protein: 1 malá odměrka (= 15 g)
  • 70% čokoláda (značky Ikea): 1 řádek (=16 g)
  • olej: 25 ml / arašídové máslo 2 vrchovaté lžičky
  • kakao: 2 vrchovaté lžičky
  • čoko-special sladidlo na dochucení: půl lžičky (k dostání na 1url.cz/ZtCdZ)
  • mléko odtučněné / mandlový nápoj: 20 ml
  • vejce: 1 ks
  • kypřící prášek do perníku: půl lžičky
  • Čokoládové brownies bez mouky-ingredience

Postup

Fazole zcedíme a propereme vodou. Krom čokolády, všechny ingredience vložíme do mísy a umixujeme dohladka. Poté vmícháme kousky čokolády a vlijeme do pečící nádoby (doporučuji menší nádobu – těsto pak bude vyšší).

Pečeme na 180 stupňů po dobu 15- 20 minut.

Čokoládové brownies bez mouky

100 g obsahuje cca: 1 133 kJ, 14 g bílkovin, 12 g tuku a 14 g sacharidů 

 

*
*