Domácí ledová káva a ledová tříšť

Domácí přípravou můžete klasickou podobu ať ledové kávy nebo ledové tříště docílit ještě větší chuťové slasti při nižší kalorické hodnotě.
Snižte množství cukru nebo ho úplně nahraďte přírodní stévií, smetanu zaměňte za mléko a do tříště dejte čerstvé kousky ovoce…

Ingredience

suroviny na 1 porci ledové kávy:

  • 75 ml ledové vody
  • 2 kávové lžičky granulované kávy – lze použít i kávu bez kofeinu nebo granulované Caro
  • 2 stéviové kuličky /nebo 2 kávové lžičky cukru /
  • led
  • polotučné mléko / množství dle chuti /

 

suroviny na 1 porci ledové tříště

  • 1 citron
  • 4 lístky máty
  • jablečný džus / může být i mošt /
  • led

Postup

Postup na výrobu ledové kávy:

Do nádoby k tyčovému mixéru dáme ledovou vodu a přidáme kávu, cukr nebo stévii a mixujeme do pěny. Pokud nemáte mixér, můžete použít například zavírací sklenici od zavařeniny a šejkujte směsí opět do husté pěny.

Do vyšší sklenice vložte led zhruba do poloviny a zalijte umixovanou směsí.

Dle chuti dolijte vychlazeným mlékem. Pokud nechcete mléko, dolijte ledovou vodou.

 

Postup na výrobu ledové tříště:

Led vložte do igelitového sáčku a paličkou na maso ho rozklepejte na tříšť.

Citron oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

Do vyšší sklenice nasypte kousky citronu, přidejte lístky máty a zasypejte paličkou rozdrceným ledem do třičtvrtě sklenice.

Nyní zalejte jablečným džusem a můžete podávat.

Komentáře

1 komentář
  1. Maru

    • 16. 7. 2015 v 11:00

    Super, diky za tip. Varianta s Caro se mi libi :)

*
*