Dýňový chlebíček

Krásně voní podzimem a jeho sytá oranžová barva vás nadchne. Vyzkoušejte z dýně také tento sladký snadný chlebíček, namísto obvyklé dýňové polévky či rizota.

Ingredience

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • ¾ hrnku polotučného mléka (či sójového přírodního nápoje)
  • ½ hrnku medu
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mletých vloček
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • balíček prášku do pečiva
  • lžička skořice
  • perníkové koření, muškátový oříšek dle chuti

Postup

  • rozmixujeme první 4 ingredience
  • poté přidáme zbytek (v pořadí, jak je napsáno)
  • formu na chlebíček vymažeme
  • pečeme asi 40-45 minut na 180 °C
  • necháme zchladnout, poté opatrně vyklepneme z formy

Dýňové pyré je velmi jednoduché. Dýni hokkaido nakrájíme na kousky, loupat nemusíme. Pečeme na 180 °C zhruba půl hodiny. Po vychladnutí rozmixujeme na jemné pyré, můžeme přidat trochu vody. Pokud nám pyré zbyde, můžeme ho zamrazit na další použití.

*
*