Fitness cheesecake

Ačkoliv je venku už podzim a hlásí se i pomalu zima o slovo, není nad to si léto ještě připomenout v podobě malinového cheesecake. Stačí k tomu využít mražené ovoce, které se dnes dá snadno koupit. Tento cheesecake potěší nejen oko a chuťově buňky, ale ani svědomí se nebude muset mít důvod stydět!

Ingredience

2 tvarohy (ideálně nízkotučné)
2 vejce
4 lžičky van. pudinku
vanilková pasta
150 g bílého jogurtu do 3% tuku
na oslazení doporučujeme lžičku ochucovacích kapek Flavdrops na bázi sukralózy či stévie (ideálně vanilkové)

Korpus:

250 g Bebe rodinné
50 ml mléka

Na povrch:

cca 250 g malin (mohou být i mražené např. z Lidla)

 

Postup

Sušenky rozmixujte na mouku a v míse postupně přidávejte po lžicích mléko dokud nevznikne kompaktní hmota. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a sušenkovou hmotu natlačte dovnitř. Vložte zapéct na 10 min do trouby (180 °C). Mezitím si nachystejte náplň tím, že smícháte dva tvarohy, dvě vejce, bílý jogurt, vanilkovou pastu, sladidlo dle vašeho výběru (Flavdrops, či třtinový cukr, med, pokud nechcete fitness verzi s minimem cukru…) a vanilkový pudink (prášek). Vlijte na předpečený korpus a pečte cca 40-45 min. Cheesecake nechte postupně chladnout v pootevřené troubě a poté uložte ideálně na noc do lednice. Na vrch pak můžete použít jakékoliv ovoce. My využili maliny.

 

Celý cheesecake má:

8 463 kJ, 94 g B, 231 g S (86 g cukru), 74 g T

1 porce = 1/8 = 1 058 kJ, 12 g B, 29 g (cca 11 g cukru), 10 g T

Komentáře

2 komentáře
  1. Jana Šumpichová

    • 22. 4. 2017 v 17:19

    Co mám chápat pod pojmem vanilková pasta v fitness cheesecake ?

    • 10. 2. 2017 v 12:17

    Pekný názov, a nejaký podobný predávajú napr. vo vlakoch regiojet len ma trošku iný vrch a je aj veľmi chutný. Podomacky urobený musí byť ešte lepší :)

*
*