Křupavé zapékané müsli z ovesných vloček, pohanky a quinoi

Pokud máte rádi müsli, ale zároveň se vyhýbáte tomu zapékanému z obchodu, zkuste si upéct svoje, kdy znáte suroviny a volíte si je sami. Díky proteinu müsli také obsahuje více bílkovin a zasytí tedy na delší dobu.

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček

  • ½ hrnku suché pohanky

  • ¼ hrnku suché quinoi

  • 3 polévkové lžíce chia semínek

  • 5 polévkových lžic proteinu (příchuť libovolná)

  • 3-4 polévkové lžíce olivového oleje

  • 3 polévkové lžíce jablečného pyré nebo kvalitní dětské přesnídávky

  • 1-2 polévkové lžíce medu (nebo sirupu z agáve, datlového sirupu…)

  • pár kapek vanilkové esence

  • lze přidat rozinky, brusinky, kokos, goji, oříšky dle chuti…

Postup

Ve velké míse promícháme všechny suroviny a tuto směs rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 35-45 minut na 165 °C. Každých deset minut promícháme a pečlivě kontrolujeme, abychom müsli nespálili. Pokud se müsli připéká, můžeme ho vyndat dříve. Dopečené müsli necháme vystydnout a skladujeme v uzavřené nádobě.

Recept pochází z knihy Fit recepty II. díl.

*
*