Lososový burger

Ultrarychlý tip na večeři v podobě burgeru, ale tentokrát lososového. Ideální varianta, jak ryby do našeho jídelníčku dostat. Navíc v této podobě není ryba ani „cítit“. A není třeba mít dokonalý vysoký filet, naopak se hodí i kousky.

Ingredience

 1 porce:

  • 120 g filet lososa
  • špetka soli, pepř, pažitka
  • vícezrnná houska 55-60 g
  • rajče, ledový salát, cibule
  • může být 1 plátek 30% t.v.s sýra na zapečení

Na dresink:

  • majonéza light 20 g
  • kečup – troška
  • cibule
  • plocholistá petržel
  • listy estragonu
  • kapka červeného vinného octa

 

Postup

Lososa nadrobno nakrájíme/naškrábeme, lehce osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.
Vytvarujeme lososové kousky do požadovaného tvaru.škrábání lososa
Doporučujeme dát do multifunkční trouby na funkci Crisp na cca 3 minuty z každé strany.
Ale samozřejmě je možné dát burger do trouby na pečící papír.
V poslední minutě můžeme položit na lososa plátek sýru na zapečení. Ačkoliv chuť lososa může být pro někoho škoda přebíjet…losos na crispu
 
Dresink:
Majonézu, kečup, na jemno nastrouhanou cibuli, na jemno nasekanou plocholistou petržel a na jemno nasekané lístky estragonu s troškou červeného vinného octa smícháme dohromady a dáme na 10 minut do ledničky. Poté jím namažeme housku.
 
Po namazání přidáme lososa se sýrem a dle chuti navrstvíme zeleninu. Další zeleninu přidáme jako oblohu.
losos burger
*
*