Muffiny s tuňákem a sýrem cottage

Sladké muffiny jsou klasika. Zkuste ale svůj jídelníček zpestřit touto slanou variantou. Neobsahují ale téměř žádné sacharidy, proto je doplňte kouskem pečiva a ideálně i čerstvou zeleninou, která je nyní v sezóně a chutná skvěle.

Muffiny Vám poslouží jako lehká letní večeře nebo svačina do krabičky.

Recept pochází z knížky „Fit recepty 1. díl“.

Ingredience

Ingredience na 6 muffinů:

  • 120 g tuňáka ve vlastní šťávě

  • 2 vejce

  • 4 polévkové lžíce sýra cottage

  • hrst čerstvého špenátu (nebo rukoly)

  • sůl, pepř

  • strouhaný sýr dle chuti (např. eidam 30% t.v.s)

Postup

  • v misce si smícháme okapaného tuňáka, cottage sýr, vajíčka a čerstvý špenát

  • dle chuti osolíme a opepříme

  • pro lahodnější chuť přidáme strouhaný sýr

  • vzniklou směs dávkujeme do silikonových formiček na muffiny

  • pečeme 30-35 minut na 200 °C, dokud těsto ve formičkách nebublá a má pevný tvar

Výživové hodnoty na 1 muffin: 206 g kJ/49  kcal, 1 g S, 7,6 g B a 1,7 g T !

Nezapomeňte muffin doplnit sacharidy. Na svačinku by byly ideální cca 2-3 muffiny a na večeři 3-4 ks dle indivduálních energetických potřeb.

*
*