Rybičková pomazánka

16. 2. 2011 | | Svačinky | 8 000x přečteno
rybickova-pomazanka

Velmi jednoduchá rybičková pomazánka, kterou budou s oblibou baštit i děti, které jinak často moc rybičkám neholdují. Navíc ukazuje, jak je jednoduché v pomazánkách nahradit máslo či tavené sýry.

Rybičkovou pomazánku určitě dělají ve většině rodin a nepohrdnou jí často ani děti, které však jinak rybičky moc nelákají.

Nebudu tvrdit, že z hlediska výživy, není vhodnější si rybu sníst celou a moc ji již technologicky neupravovat, mimo vaření v páře. Ale v podobě této pomazánky si ji mohou vychutnat všichni bez výčitek. Nejčastějšími ingrediencemi totiž bývá máslo, tavené sýry, popřípadě pomazánkové máslo. Ale těmito „pojivy“ bohužel k rybičkám přidáváme živočišný tuk, který však zbytečně kazí prospěšnost ryb nebo při smícháváním s taveným sýrem i zbytečné tavící soli. Proto zkuste tuto velmi jednoduchou úpravu a uvidíte sami, že alespoň zase budete vnímat také rybu.

Ingredience

  • sardinky ve vlastní šťávě (popř. tuňák) 160 g
  • PIC FRISCH balance – dříve fitness joghurt (k dostání v Lidlu) cca 40 g – chuť velmi podobná pomazánkovému máslu, ale a s nižším zastoupením tuků a naopak vyšším zastoupením bílkovin (nebudete-li mít tuto variantu, můžete vyzkoušet rozmíchat s Lučinou linií)
  • nakrájená cibule na jemno

Postup

Všechny suroviny i v mističce smícháme dohromady na jemno a mažeme na chléb (výborná je zejména na bavorském chlebu). Doporučuji zejména jako večeři, kdy se pomazánky nemusíme bát sníst i větší množství, jelikož je zdrojem bílkovin, omega-3 nenasycených kyselin a minima tuku.

V 80 g tuňáka ve vlastní šťávě + 20 g Lučina linii je 534 kJ. 21 g bílkovin a 3,6 g tuku.

Napsat komentář

]:->
[:-}
O:-)
@=
>:o
;-)
:-|
:-[
:-X
:-P
:-D
:-/
:-*
:-!
:)
:(
8-)
*YELL*
*YAHOO*
*WASSUP*
*THUMBS_UP*
*SORRY*
*SCRATCH*
*SCARED*
*SAD*
*PARDON*
*MAD*
*LOVE*
*JOKINGLY*
*JOKER*
*IN LOVE*
*FUU*
*DUNNO*
*DANCE*
*CRAZY*
*CHI*
*BYE*
*BRAVO*
*BOAST*

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.