Vláčné fazolové brownies

Recept na zdravější variantu brownies už jsme vám jednou přinesli. Stejně jako v předešlém receptu zapomeňte na kostku másla a “tunu” cukru, tou tajnou ingrediencí jsou opět fazole, tentokrát bez použití vajec.

Tento recept je opravdu sázkou na jistotu. Držte se ale receptu a nepečte tento dezert příliš dlouho, brownies musí zůstat stále měkké a vláčné. Zaručujeme vám, že chuť vás zcela ohromí a fazole cítit nebudete!

Naopak budete dezert nabitý vlákninou a rostlinnými bílkovinami.

Ingredience

plechovka červených fazolí
1/2 hrnku celozrnné mouky
1/4 hrnku kakaa
1/4 hrnku třtinového cukru
125 ml polotučného mléka
1/4 hrnku oleje (např. řepkový)
1/4 hrnku nasekané kvalitní hořké čokolády
lžíce vanilkového cukru
lžíce prášku do pečiva
1 menší hodně zralý banán
špetka soli

Postup

– fazole důkladně propláchneme od nálevu, nakrájený banán, vanilkový cukr, olej a mléko rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka
– v jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, třtinový cukr, čokoládu a sůl
– k tomu přilijeme rozmixovanou směs a promícháme
– pečeme ideálně v silikonové formě na 170 °C asi 20 minut, ne déle, brownies musí zůstat měkké a vláčné

*
*