Brokolice zapečená se žampiony

zapečená brokolice

Jednoduché, rychlé a velmi chutné. Díky velkému objemu zeleniny spolu s vajíčkem a sýrem Vás tento pokrm také rozhodně zasytí.

Ingredience

  • 200 g brokolice (můžete využít i mraženou)
  • 150 g žampionů
  • 2 vejce (můžete použít i jen bílky – vhodné pro osoby s vyšší hladinou cholesterolu)
  • 50 g strouhaného 30 % eidamu
  • sůl
  • kmín

Postup

Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Ty necháme napařit nad párou dokud trošku nezměknou a nedostanou ostře zelenou barvu. Nakrájené a omyté žampiony orestujeme zlehka na sucho na pánvi (můžeme přidat pár kapek slunečnicového oleje). Přidáme najemno nakrájenou už napařenou brokolici, osolíme a posypeme kmínem. Chvíli dusíme. Zalijeme rozšlehanými vejci, smíchanými se strouhaným sýrem, přikryjeme a necháme chvíli zapéct.

Podáváme samostatně se zeleninovou oblohou nebo s vařenými bramborami.

Tip:

Místo brokolice můžete použít i květák, či smíchat brokolici i květák.

Recept je obdobou receptu Zapečené žampióny s brokolicí, avšak bez použití trouby.