Caprese salát
Známý italský předkrm, který si podle tohoto receptu můžete připravit na způsob salátu. Kombinace rajčat, mozzarelly a olivového oleje s bazalkou je nepřekonatelná.
Jedná se o jeden z nejznámějších předkrmů, který pochází z Itálie. Ale nemusí se jednat jen o předkrm, ale salát může být podáván i jako lehká večeře třeba s celozrnným pečivem. Způsobů servírování je velké množství, ale pokud se má v tomto receptu jednat spíše o salát, budou se suroviny krájet na menší kostičky. Narozdíl od předkrmu, kdy se základní suroviny krájí na plátky.
O rajčatech se můžete dočíst v článku Rajče.
Ingredience
- rajčata
- mozzarella ve slaném nálevu (dá se sehnat i light)
- panenský olivový olej
- čerstvá bazalka
- sušená bazalka
- ocet balsamico
Postup
Masitější rajčata nakrájíme na malé kostky. Mozzarellu necháme okapat a také nakrájíme na malé kostičky. Dáme do mísy, kde sýr a rajčata bohatě zakapeme olivovým olejem. Můžeme přidat i pár kapek balzamikového octa. Nakonec přidáme bazalku. Záleží na Vás, zda dáte přednost čerstvé nebo sušené a nebo přidáte obě. Ale rozhodně ji nešetřete. Vše smíchejte, nechte chvíli odležet, aby se smísily chutě a podávejte.