Celozrnná jogurtová buchta

Buchta, která se hodí nejen na snídani např. s mlékem či kefírem, ale stejně tak i na odpoledne jako svačinka. Změna musí být, ale když už sladkost, tak ať víte, co jíte.

Ingredience

  • hrnek celozrnné mouky
  • hrnek polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru (= cca 3/4 hrnku)
  •  2 vejce
  • 300 g jogurtu bílého do 3% tuku
  • kypřící prášek
  • kdo chce může přidat 20 ml rostlinného oleje (slunečnicový), aby bylo těsto vláčnější
  • holandské kakao – v případě, že chceme, aby buchta byla tmavá
  • ovoce – např. višně, rybíz, lesní ovoce

Drobenka:

  • celozrnná mouka
  • rostlinný olej
  • třtinový cukr

 

Postup

Smícháme důkladně všechny ingredience v jednolité těsto, které nalijeme do formy vyložené pečícím papírem.

Na povrch naklademe hustě ovoce a kdo chce, může si posypat buchtu i celozrnnou drobenkou.

Necháme péct cca 30-40 min v troubě na 180 st.

 celozrnná jogurtová buchta s ovocem

Komentáře

2 komentáře
  1. Ivet

    • 21. 9. 2015 v 18:46

    Vynikající :) pekla jsem se švestkami.

  2. Mariana

    • 3. 3. 2014 v 10:52

    Buchta výborná,dala jsem mraženou lesní směs ovoce z Lidlu a byla opravdu vláčná a moc chutná.