Cuketové hranolky se sýrem a česnekem

Máte rádi hranolky? Dnes vám nabízíme takovou formu hranolek, kterých ne jen že můžete sníst celý pekáč bez výčitek, ale ještě naopak uděláte něco pro své zdraví. Pokud je zkusíte, věřte, že se k nim budete pořád vracet a na staré dobré přesmažené hranolky už si ani nevzpomenete.

Ingredience

  • 800 g cukety – zhruba 2 větší cukety
  • 70 g nastrouhaného sýra eidam 30% t.v.s.
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku / nebo 1 velký /
  • sůl, čerstvě namletý pepř

sur

Postup

Cukety nakrájíme na hranolky a ty potom naskládáme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme olej, citronovou šťávu a utřený česnek. Mašlovačkou potřeme hranolky připravenou marinádou, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pokud máme v troubě gril – grilujeme v předehřáté troubě na 200 stupňů do zhnědnutí sýra – tedy zhruba 10 minut.

Pokud chceme péct, pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů zhruba 10 – 15 minut opět do zkřupavění a zhnědnutí sýra.

Podáváme nejlépe k masu s bramborem nebo jako teplou, rychlou svačinku.

Dobrou chuť!