Domácí nutella z avokáda

Milujete nutellu a vše co chutná čokoládově, ale máte strach z kilogramů navíc? Nutella z avokáda obsahuje o 68 % méně kalorií, o 61 % méně tuku a o 60 % méně cukrů než samotná nutella z oříšků a rafinovaného cukru. Připravený krém můžete použít jak na pečivo, do celozrnných palačinek, tak do ovocných pohárů.

Avokádo obsahuje rostlinný tuk s nenasycenými mastnými kyselinami, tedy má dobrý vliv na naši hladinu cholesterolu a je výborným zdrojem vitaminu E,   železa, draslíku, kyseliny listové a vitaminu B6.  Použitý agávový sirup má nízký glykemický index, tudíž nezvedá tolik hladinu krevního cukru, a proto se hodí i pro diabetiky.

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 20 g kakaa na vaření / nejlépe se sníženým obsahem tuku – viz obrázek /
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu či ideálně vanilkový lusk / nemusí být /
  • 40 g agávového sirupu / možno nahradit medem /

sur

Postup

Dužinu z avokáda vydlabeme a spolu s uvedenými surovinami umixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému.

Hotovo!

Můžete servírovat do pohárků mezi pár celozrnných sušenek a prokládat ovocem nebo jen tak namazat ke snídani rodince na celozrnné pečivo a obložit ovocem .

Komentáře

4 komentáře
  1. Hana

    • 21. 1. 2019 v 21:01

    Ahoj, ta je výborná. Dělám hodně podobně. Mám oblíbený náš recept na tuto https://erecepty.eu/nutella-z-avokada/ domácí nutellu z avokáda. Moc nám chutná a hlavně ten pocit že je to aspoň trochu zdravější než klasická čokoláda :)

  2. A

    • 31. 12. 2015 v 22:58

    Jak dlouho vydrzi v lednici?

    • 3. 9. 2015 v 17:32

    Vypadá to dobře, ještě když vím, jak je avokádo zdravé. Chutná to, ale aspoň podobně jako nutella? :)

  3. Anonym

    • 15. 1. 2015 v 9:28

    To hned zkusím. vypadá to moc lákavě.