Domácí pizza

pizza

Pokud máte rádi tuto italskou specialitu a chtěli byste si ji doma připravit podle svých představ, možná vás potěšíme.

Jednoduchý recept nenáročný na přípravu, kterou zvládne i začátečník. Ingredience nemusí být nutně ty, které jsou zde vypsány, záleží na vaší fantazii a chuti :-). Tyhle jsou ovšem z těch zdravějších… Cena se pohybuje od 100 Kč výše.

Ingredience

  • listové těsto
  • rajčatový protlak (kečup ideálně z rajčat Heinz se sníženým obsahem cukru)
  • kuřecí či vepřová šunka (od 90% masa)
  • eidam (30% obsah tuku v sušině)
  • rajčata
  • paprika
  • brokolice (i mražená)
  • pizza koření (nebo jen bazalku, italské koření)

Postup

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto a poté umístíme na plech, na který si nejdříve připravíme papír na pečení. Těsto pomažeme kečupem, propícháme vidličkou, abychom zabránili nafouknutí těsta během pečení. Nakrájíme rajčata, papriku, šunku, rozprostřeme na těsto a celé posypeme kořením. Plech dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C a pečeme 15 min. Mezitím si napaříme brokolici. Po 15 min. pečení ji přidáme na pizzu a zasypeme předem nastrouhaným sýrem a necháme 5 min. dopéct. Před podáváním necháme pizzu vychladnout.

O rajčatech se můžete dočíst v článku Rajče.
O brokolici se můžete dočíst v článku Brokolice.

Komentáře

1 komentář
  1. Markéta

    • 21. 9. 2014 v 9:03

    Jednoduše mňamka! Pizzu nijak zvlášť nemusím, upekla jsem ji pro rodinu a všichni (včetně mě) se oblizovali až za ušima :o)))
    Jak jednoduché!