Domácí tortilla s tuňákem, rajčaty a česnekovým dipem

Jste také milovníkem tortill, a zároveň hledáte něco zdravého a lehkého. Zkuste si je doma udělat sami – opravdu není nic lehčího.

Ingredience

Pro 4 osoby:

Na tortillu:

  • 250 g celozrnné jemně mleté mouky
  • 15 ml řepkového oleje
  • 140 ml horké vody
  •  ½ lžičky soli

Na dip:

  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Dále na náplň:

  • červená cibule
  • jarní cibulka
  • cherry rajčátka
  • tuňák ve vlastní šťávě

recept tortila s tuňákem

Postup

Smícháme mouku, olej, vodu a sůl a vypracujeme měkké nelepivé těsto, můžeme ho vypracovat buď ručně, nebo robotem s hnětacími háky. Hotové těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvoříme kuličky. Kuličky rozválíme hodně tence na tortily.

Opékáme na sucho na teflonové pánvi, prudce a krátce než se vytvoří puchýřky a tortilly nezrůžoví. Ihned po odejmutí z pánve vložíme mezi utěrku, aby neztvrdly.

Do jogurtu rozmačkáme 2 stroužky česneku, solíme a pepříme dle chuti.

Do tortil poklademe tuňáka, cibuli, jarní cibulku, cherry rajčátka a jogurtový dip, zamotáme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Komentáře

1 komentář
  1. Veronika

    • 26. 2. 2016 v 21:24

    Naprosto famózní! Konečně domácí zdravé tortily bez chemie :)))