Domácí tortilla s tuňákem, rajčaty a česnekovým dipem

Jste také milovníkem tortill, a zároveň hledáte něco zdravého a lehkého. Zkuste si je doma udělat sami – opravdu není nic lehčího.
Ingredience
Pro 4 osoby:
Na tortillu:
- 250 g celozrnné jemně mleté mouky
- 15 ml řepkového oleje
- 140 ml horké vody
- ½ lžičky soli
Na dip:
- 250 g bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Dále na náplň:
- červená cibule
- jarní cibulka
- cherry rajčátka
- tuňák ve vlastní šťávě
Postup
Smícháme mouku, olej, vodu a sůl a vypracujeme měkké nelepivé těsto, můžeme ho vypracovat buď ručně, nebo robotem s hnětacími háky. Hotové těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvoříme kuličky. Kuličky rozválíme hodně tence na tortily.
Opékáme na sucho na teflonové pánvi, prudce a krátce než se vytvoří puchýřky a tortilly nezrůžoví. Ihned po odejmutí z pánve vložíme mezi utěrku, aby neztvrdly.
Do jogurtu rozmačkáme 2 stroužky česneku, solíme a pepříme dle chuti.
Do tortil poklademe tuňáka, cibuli, jarní cibulku, cherry rajčátka a jogurtový dip, zamotáme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Veronika
Naprosto famózní! Konečně domácí zdravé tortily bez chemie :)))