Grahamové tortilly s mletým masem a zeleninou á la panini

Lehký a nápaditý oběd, ale i rychlá večeře. Místo mletého masa, může být i maso kuřecí, popř. i sójové. S tortillami lze tvořit nekonečné variace. Určitě je zkuste!

Za tip na recept děkuji Monice K.

Ingredience

  • 4 grahamové tortilly (firma Mexma – k dostání v Albertovi)
  • 300 – 500 g mleté maso hovězí – libové do max. 5-10% tuku (ideálně si sami pomlít hovězí zadní) – vyplatí se v BIO kvalitě
  • řepkový olej
  • cibule
  • česnek
  • pepř, sůl
  • grilovací koření bez soli (Vitana)
  • cherry rajčátka
  • červená paprika
  • může být poté na naplnění okurek, čínské zelí
  • může být sýr 100 g – např. Madeland light 30% t.v.s, pro větší výraznost by se hodil i Hermelín Figura

Postup

Nakrájíme si cibuli, kterou krátce orestujeme v pánvičce na řepkovém oleji. Dále přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku (či kapii), po chvilce již přidáme mleté maso. Mírně osolíme, opepříme, můžeme přidat grilovací koření a necháme dusit. Skoro na konec přidáme česnek, cherry rajčátka a po chvíli vypneme.

Kdo má rád více šťávy, je možno přidat krájená rajčata od Valfrutty, ale pozor, aby se pak tortilla neprotrhla.

Až masová směs trošku vychladne, začneme ji plnit doprostřed tortilly. Na ni naklademe plátky sýru, okurku, čínské zelí a tortillu poskládáme jako obálku.

(Nejprve přeložíme dolní okraj, poté okraje na boku a nakonec přiklopíme horním okrajem.)

Takto připravenou tortillu dáme do panini grilu a necháme zapéct.