Hokkaido pomazánka a dresink v jednom

Dýně Hokkaido je pro svoji sladkou a oříškovou chuť výborná právě v pomazánkách. Je nabitá spoustou vitaminů a minerálních látek, ale také vlákninou.

Ingredience

  • 200 g oloupané dýně Hokkaido
  • 50 g čerstvého termizovaného sýra (může být v podobě light nebo klasik)
  • 30 g odtučněného tvarohu
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • sůl dle chutisur

Postup

Dýni rozkrájejte, vydlabte, oloupejte a nakrájejte na kousky.nakrájene Vložte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla hladina vody zhruba centimetr nad dýní, osolte a dejte vařit zhruba 5 minut do měkka. Po uvaření dýni zceďte přes cedník tak, aby jste vodu měli po ruce pro případné zředění pomazánky. Zcezenou dýni nechejte vychladnout.

Mezi tím si oloupejte a nakrájejte na kostičky cibulku a velký stroužek česneku. Rozpalte si 2 lžíce rostlinného řepkového oleje a nechte na něm cibulku s česnekem orestovat do růžova.

Nyní dýni vhoďte do hrnce s orestovanou cibulkou a česnekem.cib+hok var Vše důkladně rozmixujte ponorným mixerem dohladka. Přidejte tvaroh, čerstvý termizovaný sýr, sůl dle chuti a pokud je pomazánka hustá přilijte polévkou lžíci vody, kterou jste slili při cezení dýně.mix

Hotovo!

Nyní již stačí pomazánku natřít na nejlépe celozrnné pečivo nebo ji můžete použít jako dresink např. k masu či zeleninovým placičkám – viz. obrázek.uz2

Tipy:

Dýně, co vám zbyla, se dá úžasně využít místo přílohy a upéct ji zároveň s masem nebo z ní udělat dýňovou kaši stejně jako děláte kaši bramborovou.

 

 

Komentáře

1 komentář
  1. Eva

    • 30. 10. 2015 v 15:51

    Hokaido se nemusí loupat,šlupka změkne vařením a krásně ji rozmixujete.Pečená zároveň s masem a různou zeleninou je parádní příloha.