Hovězí guláš se zeleninou

hovězí guláš

I hovězí maso patří do vyváženého jídelníčku. Stačí vybrat kvalitnější méně tučný druh a spojit ho s dalšími vhodnými a přitom chutnými surovinami.

Ingredience

  • 80 g hovězího masa – kýty (zadní hovězí)
  • 1/2 cibule
  • 150 g mražené zeleninové směsi (směs mrkve, kukuřice, mrkve)
  • 100 g papriky
  • lžíce slunečnicového oleje či olivového oleje (nepanenského)
  • paprika, kmín, pepř, majoránka, sůl
  • celozrnné těstoviny jako příloha

Postup

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Ty pak smícháme s nachystaným kořením. V hrnci si rozehřejeme lžíci oleje, na kterém orestujeme na jemno nakrájenou cibuli.
Do tohoto základu vložíme okořeněné maso a orestujeme ho ze všech stran.

Mezitím si napaříme mraženou zeleninu. Stačí chvilka, aby mírně změkla. Dále si nakrájíme papriku na menší kousky.

Po orestování maso podlijeme vodou a přidáme polovinu nakrájených paprik a dusíme pod pokličkou doměkka. Na zahuštění použijeme mraženou zeleninu, která nám guláš zahustí. Zeleninu můžeme také rozmixovat na kaši, která guláš taktéž zahustí a nebudeme v něm nacházet kusy zeleniny.
Nakonec do guláše přidáme na prohřátí druhou polovinu paprik.

Jako přílohu doporučuji celozrnné těstoviny vrtulky.