Jablečný čaj na zahřátí

Vynikající jablečný čaj se skořicí, který Vás především v chladných dnech pěkně zahřeje. Navíc s kousky jablek poslouží i jako zdravá svačinka.

Zima se hlásí o své slovo, a tak mě napadlo, že není na škodu napsat recept na teplý nápoj, který nás zahřeje a ještě zásobuje vitaminy a minerálními látkami. Možná zklamu všechny ty, co si myslí, že v receptu bude alkohol (calvados by se určitě hodil), ale nechci, aby jste svůj organismus zbytečně zatěžovali.

O skořici se můžete dočíst v článku Skořice – voňavé afrodisiakum

Ingredience

  • jablka
  • med (popřípadně třtinový cukr)
  • citron
  • skořice

Postup

Jablka si oloupáme a slupky z nich dáme do menšího hrnce. Oloupaná jablka si ještě nakrájíme na menší kousky a přidáme. Přilijeme vodu a necháme vařit. Poté necháme luhovat ještě pár minut a nabereme si horkou jablečnou šťávu do sklenice (efektní je skleněná) nebo do hrníčku. Ochutíme si ji medem (třtinovým cukrem), citrónem a svitkou skořice. Nakonec si přidáme kousky uvařených jablíček, které můžeme sníst.