Jarní vajíčková pomazánka

Máte po Velikonocích doma vajíčka natvrdo a nevíte, co s nimi? Rádi byste z nich připravili nějakou zdravou svačinku? Tak vyzkoušejte jarní vajíčkovou pomazánku.

Ingredience

Na 7 porcí:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g bílého jogurtu například Klasik či Hollandia
  • 0,5 dcl polotučného mléka
  • selkou lžíci plnotučné hořčice
  • středně velkou cibuli
  • 3 vejce natvrdo
  • sůl, pepř dle chuti

vajíčková pomazánka suroviny

Postup

Nadrobno nakrájíme cibuli a vmícháme ji do jogurtu a tvarohu. Přidáme hořčici, na kostičky nakrájená vajíčka a mléko. Osolíme a opepříme dle chuti. Můžeme přidat zelené natě: bazalku, pažitku, rozmarýn. Ozdobíme zeleninovou oblohou. Na svačinku můžeme podávat například se třemi kousky knäckebrotu (pro ženu).

 Přejeme vám dobrou chuť !

Jedna porce 100 g obsahuje:  544 kJ, 8,8 g bílkovin , 8,1 g sacharidů , 6,8 g tuků

 vajíčková pomazánka