Jednoduchá ovesná kaše

Budete-li mít ráno pár minutek k dobru, připravte si či svým dětem na snídani tuto jednoduchou ovesnou kaši, která vám i jim určitě poskytne energii a pozvedne náladu na celé dopoledne.

Ovesná kaše se běžně doporučuje jako vhodný start do nového dne, zejména pro sportovce, ale i pro děti. Ale pro mnoho lidí není její příprava zrovna nejjednodušší, nebo spíš si ji neumí připravit tak, aby byla opravdu dobrá. A nebo to přežene s jejím ochucováním a místo správné a chutné snídaně z toho vyjde přeslazené lepidlo. Ale toto se vám už nestane, budete-li vycházet z našeho receptu.

Tip:

Do ovesné kaše si můžete ještě přidat různé čerstvé ovoce. Obzvlášť jahody v letním období budou to pravé.

Upozornění:

Kaši opravdu dobře míchejte, protože hrozí, že se připálí.

Ingredience

  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1 šálek nízkotučného mléka
  • 1 šálek vody
  • 2 lžíce rozinek
  • špetka skořice
  • med na oslazení

Postup

Do hrnce na vaření nasypeme vločky, rozinky a nalijeme vodu a mléko. Na mírném plameni poté mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustá kaše. Na závěr přimícháme med dle chuti a posypeme skořicí a pak už jen naservírujeme do misky.

Komentáře

16 komentářů
  1. Lukáš

    • 20. 11. 2015 v 3:49

    Já mám osobně tedy nejraději uvařenou ovesnou kaši čistě z mléka :-D já mám prostě hrozně rád mléko a tak si ho zde chci dopřát, navíc nekupuji žádnou s prominutím břečku mléko ale kvalitní a nejlepší Polotučné trvanlivé od značky Madeta která pokud to někdo neví vyhrála v testu z více jak 20 trvanlivých mlék jako nejlepší a jako jediná neobsahuje v mléku škodlivé pesticidy (rakovinotvorné látky) a ani žádné mikotoxiny (taktéž mohou způsobovat rakovinu)

  2. P

    • 14. 3. 2013 v 12:09

    Já přidávám ke shoro hotové kaši dvě kostky hořké čokolády, je výborná, nejlepší je s banánem nebo jahodami

  3. Lenka

    • 29. 1. 2013 v 17:37

    Já mám doma smíchanou směs z ovesných vloček a sušeného ovoce(švestky, meruňky,brusinky,..). Nekupuji již smíchanou směs, ale obyčejné vločky a ovoce zvlášť. A musím říct, že tato kombinace je opravdu skvělá na ráno. Já dávám méně mléka a více vody, přidám skořici a směs a chvilku povařím, dokud se z toho nestane kašovitá hmota. A musím říct, že je to opravdu skvělé:-) Směs z ovoce je také perfektní do bílého jogurtu a nechat přes noc odležet :-)

  4. Anonym

    • 19. 9. 2012 v 15:56

    Zkoušela jsem přesný poměr vloček, mléka a vody uvedených v receptu a kaše je příliš řídká. Takže kdo má rád poctivou kaši (opravdu kaši) – doporučuji buď o něco málo přidat vloček nebo ubrat vody či mléka!!!

  5. Jitka

    • 30. 8. 2012 v 19:07

    Použila jsem váš recept, vodou jsem zalila, nechala chvíli namočené (asi 15 minut), pak jsem přidala trochu cukru, mléko a máslo, po varu vařila asi 2 minuty. Dětem chutnala ;)

  6. Anet

    • 10. 7. 2012 v 13:59

    kaši jsem si udělala poprvé v životě a sama myslím že se mi povedla osladila jsem ji trošku medem a chutná mi :))

«12