Jednoduchý zeleninový salát se sýrem

Tento jednoduchý salát, pro někoho známý pod názvem Holandský, si určitě oblíbíte nejen pro jeho jednoduchost, ale protože je skutečně výborný. Doporučuji si ho udělat den předem a vzít si ho do práce jako lehčí oběd.

Ingredience

  • rajčata
  • okurky
  • papriky
  • polotvrdý sýr (např. Eidam 30 %, Madeland light)
  • sůl
  • kari koření
  • majonéza s jogurtem YoFresh (či použijte bílý jogurt Hollandia smíchaný s majonézou Light v poměru 3:1)

Postup

Rajčata, papriky, okurky a sýr nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, přidáme trochu karí koření a všechno zamícháme. Pak přidáme jogurt s majonézou do mísy a promícháme (tak aby se suroviny spojily, ne aby plavaly).

Salát můžeme jíst samotný nebo si k němu můžeme vzít celozrnnou bagetku.

Tip:

Sýr v salátu můžete zaměnit třeba za kuřecí šunku či za tofu, nebo za uvařené vejce.

Komentáře

4 komentáře
  1. Linda

    • 4. 9. 2009 v 10:59

    Nebo někdy pálivou hořčici…ale to je luxus!

  2. Linda

    • 4. 9. 2009 v 10:58

    A když přidáte kukuřici bonduelku a do jogurtu trochu medu, nemá to chybu!!! Já tam ještě přidávám pálivé koření, nebo pepř, případně česnek, protože mámi rádi sladko-pálivé

  3. Fany

    • 19. 8. 2009 v 7:55

    Mohu potvrdit.Moc dobrý. :-):-)

  4. Eva

    • 27. 4. 2009 v 20:54

    Do salatu doporučuji vyzkoušet výrobek „Lučina na salát (jogurtová s tvarohem) “ :-) Bez ní už si salát ani neumím představit :-)