Jogurťák s borůvkami

Přináším vám další recept inspirovaný borůvkami. Příprava této buchty je jednoduchá především díky použití kelímků jako odměrek, tedy žádné přesné navažování. A nebojte, buchta se zaručeně povede.
Borůvky jsou opět tu a s nimi přichází i pečení buchet a koláčů, posetými těmito výbornými temně fialovými plody. Určitě se těmto pochoutkám nevyhýbejte a dávku borůvek si dopřejte. Pokud nechcete jíst nic příliš sladkého, aspoň si je čerstvé dejte do jogurtu. Borůvky posilují totiž imunitní systém a chrání před působením volných radikálů. Obsahují spoustu cenných látek (zejména jejich třísloviny, barviva, vitaminy), které preventivně působí proti infekcím a zánětům.
Tento recept nevyžaduje žádné speciální suroviny, takže se nelekejte, že nevidíte žádnou celozrnnou mouku ani třtinový cukr. Avšak záleží jen na vás, jak popustíte uzdu fantazie a vyzkoušíte jiné suroviny. Samozřejmě i místo borůvek můžete vyzkoušet jiné sezónní ovoce.
1 kelímek = od 150 g jogurtu
Ingredience
- borůvky na posypání buchty (cca 1 a 1/2 kelímku)
- 2 kelímky polohrubé mouky (může být na půl s moukou špaldovou)
- 1 kelímek bílého jogurtu (vybírejte do 3 % tuku)
- 1/2 kelímku moučkového cukru
- 1 vejce
- – 1 sáček prášku do pečiva
Tip: Abyste nemuseli vymazávat koláčovou formu tukem, použijte silikonovou nádobu či pečící papír.
Postup
Z polohrubé mouky, bílého jogurtu, moučkového cukru, vejce a prášku do pečiva si připravíme řidší těsto, kterým naplníme formu. Povrch uhladíme a bohatě zasypeme borůvkami (či jiným ovocem). Ve vyhřáté formě necháme péct asi 20 minut.
Bára
Zkusím to. Ale ten obrázek fakt chybí. Díky za tip.
terka
Určitě to bude dobře chutit, ale obrázek by nebyl špatný:).