Jogurtové lívanečky

Lívance, které budou chutnat každému mlsnému jazýčku. Nemusíme si odpírat sladké, ale musíme se umět ovládnout. Ale netěšte se, šlehačku v tomto receptu nikde nenajdete!

Sladká tečka, kterou si nemusíte odpírat. Navíc bude chutnat i vašim dětem. Naučíte je, že všude nemusí být jen šlehačka nebo smetana, která v sobě bohužel neobsahuje nic prospěšného pro jejich zdraví.

Ingredience

  • 400 g bílého jogurtu (doporučuji Hollandia)
  • 300 g hrubé mouky
  • 2 menší vejce
  • troška mléka odtučněného
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej (řepkový, sójový, olivový)
  • ovocný tvaroh (např. Madeta, Milko)
  • kousek ovoce dle chuti

Postup

V míse smícháme bílý jogurt, hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl. Hmotu zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a poté na kapkách oleje smažíme lívanečky. Doporučuji lívanečník, díky kterému vypadají všechny lívanečky stejně. A nejlepší je teflonový, kam nemusíme dávat moc oleje (nebo žádný). Až budou lívanečky po obou stranách zlatavé, necháme z nich odkapat přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Po odkapání na ně můžeme navrstvit ovocný tvaroh (můžeme použít i hustější jogurt – Hollandia má i výborné ovocné či čokoládové jogurty). Pokud máte a chcete, můžete dozdobit i kousky ovoce.