Jogurtový celozrnný závin s jablky

Jednoduchý závin, kterým můžete obměnit svoji ranní snídani. Díky použitým surovinám do svého těla dostanete potřebnou vlákninu, dost energie a určitě vám bude moc chutnat.

Obměna tradičního závinu, který tentokrát není z listového těsta, ale z třeného těsta s použitím jogurtu. Tím docílíme jemnější chuti. Díky zařazení celozrnné mouky do receptu a také ovesných vloček, stává se ze závinu výživově hodnotná svačinka či ranní snídaně.

Ingredience

  • 200 g celozrnné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 Hera nakrájená
  • 1 bílý jogurt (doporučuji Hollandia 250 g)
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 kg jablek
  • 100 g rozinek
  • ovesné vločky (popř. jiné dle Vaši chuti)

Postup

Všechny suroviny spolu smícháme a prohněteme. Vzniklé těsto si rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme je na pomoučeném vále. Těsto posypeme vločkami a poklademe nastrouhanými jablky s rozinkami. Pro mlsné jazýčky doporučuji posypat jablka (obzvlášť kyselá) troškou třtinového cukru nebo můžete použít i skořicový cukr. Zabalíme jako závin a dáme do trouby, kde „nohavice“ mírně pečeme kolem 30 – 35 min až bude závin na povrchu zlátnout.