Kuřecí čevapčiči na špejli

Prázdniny jsou v plném proudu a často právě nyní přemýšlíme nad tím, co vzít na plánovaný výlet jako plnohodnotnou náhradu oběda,…aby to chutnalo manželovi,…aby to jedly děti,…a aby to nebyly zase řízky jako minule. Udělejte tedy změnu a připravte zdravé čevapčiči na špejli.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • sladká mletá červená paprika
  • grilovací nebo jiné oblíbené koření
  • 1 lžička jedlé sody bicarbony
  • dřevěné špejle na napichování 

1 ob

Postup

Nejprve si připravíme plech, do kterého vložíme alobal, ten zlehka potřeme olejem, aby se nám čevapčiči na alobal nepřilepilo. Připravíme si špejle, které rozlomíme na polovinu a dáme na chvíli do vody, aby nám při grilování či pečení nezačaly hořet.

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Pak je rozsekáme s přidáním lžíce vody tyčovým mixérem, který je vybaven nástavcem na sekání nebo maso pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme cibuli, nakrájenou na co nejmenší kostičky, prolisovaný česnek, vše osolíme, okořeníme sladkou mletou paprikou a přidáme grilovací nebo jiné koření spolu se lžičkou jedlé sody bicarbony. Vše řádně promícháme.

Hmota je hodně řídká, proto namočenýma rukama ve vodě tvoříme válečky, do kterých vsuneme špejle. Pokládáme je na plech a zlehka posypeme grilovacím kořením.

Grilujeme nebo pečeme zhruba na 200 stupňů do opečení kůrky.

 

Podáváme se zeleninou a pečivem, případně pokud nejste na cestách nejlépe s bramborem nebo s bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

3 ob

Komentáře

1 komentář
  1. Ing. Martin Tuček

    • 27. 7. 2014 v 21:05

    Výborný tip! Vyzkoušíme *BOAST*