Kuřecí nudličky v brokolico-smetanové omáčce s jasmínovou rýží

Lehké a přitom velmi chutné jednoduché jídlo o 4 základních surovinách, které provoní díky jasmínové rýži celou kuchyni.
Ingredience
Pro 1 osobu:
- cca 120 g brokolice
- 1/2 zakysané smetany lehké 8% od Madety
- 120 g kuřecích prsou (množství individuální, tato porce je spíše pro ženu)
- 60 g jasmínové rýže (množství individuální, tato porce je spíše pro ženu)
- řepkový olej
- pepř, sůl
- mohou být plátkované mandle natural na posypání
Postup
Nejprve si omyjeme na drobné kousky nařezané růžičky brokolice a dáme napařit do měkka.
Dále si promyjeme rýží studenou vodou a dáme ji vařit dle návodu (na 60 g rýže vařit v 150 ml vody – 2,5 x více vody)
Následně si umyjeme kuřecí prso a nakrájíme na menší kousky (nudličky). Které následně orestujeme na kapce řepkového oleje, posypeme solí a pepřem.
Jak je maso hotové a do zlatova opečené, tak do stejné pánve nasypeme měkkou brokolici a na závěr zamícháme i zakysanou smetanu. Čímž vznikne omáčka, kterou můžeme ještě trošku opepřit dle chuti.
Brokolico-smetanovou omáčku s kuřecím masem servírujeme s jasmínovou rýží.