Kuřecí nudličky v brokolico-smetanové omáčce s jasmínovou rýží

Lehké a přitom velmi chutné jednoduché jídlo o 4 základních surovinách, které provoní díky jasmínové rýži celou kuchyni.

Ingredience

Pro 1 osobu:

ingredience kuřecí maso a jasmínová rýže

  • cca 120 g brokolice
  • 1/2 zakysané smetany lehké 8% od Madety
  • 120 g kuřecích prsou (množství individuální, tato porce je spíše pro ženu)
  • 60 g jasmínové rýže (množství individuální, tato porce je spíše pro ženu)
  • řepkový olej
  • pepř, sůl
  • mohou být plátkované mandle natural na posypání

Postup

Nejprve si omyjeme na drobné kousky nařezané růžičky brokolice a dáme napařit do měkka.

Dále si promyjeme rýží studenou vodou a dáme ji vařit dle návodu (na 60 g rýže vařit v 150 ml vody – 2,5 x více vody)

Následně si umyjeme kuřecí prso a nakrájíme na menší kousky (nudličky). Které následně orestujeme na kapce řepkového oleje, posypeme solí a pepřem.

Jak je maso hotové a do zlatova opečené, tak do stejné pánve nasypeme měkkou brokolici a na závěr zamícháme i zakysanou smetanu. Čímž vznikne omáčka, kterou můžeme ještě trošku opepřit dle chuti.

Brokolico-smetanovou omáčku s kuřecím masem servírujeme s jasmínovou rýží.

kuřecí maso s brokolicí se vaří