Kuřecí prsa plněné špenátem a sýrem

Velmi chutná a zdravá kombinace, která i na talíři vypadá velmi efektně. Aneb plněná kapsa nemusí být jen s uzeninou a smažená.

Ingredience

  • 100 g kuřecích prsních řízků (mohou být i krůtí)
  • 150 g listového špenátu
  • 1 plátek tvrdého sýru eidam 30% t.v s. (popřípadně mozarella light 30 g)
  • lžíce slunečnicového oleje (či olivového oleje nelisovaného za studena)
  • cibule
  • sůl, pepř
  • vařený brambor či bramborová kaše (za použití nízkotučného mléka)
  • parátka nebo špejle s ostrými hranami

Postup

Kuřecí prsní řízky omyjeme a naklepeme. Mírně posolíme a opepříme. Nachystáme si takto dva plátky, které po naplnění spojíme.

Spaříme si v horké vodě špenátové listy, kterými poklademe jeden plátek kuřecího prsa. Na vrstvu špenátu položíme plátek sýru či nakrájené plátky mozzarelly.

Druhý plátek masa položíme na první a spojíme parátky. Vytvoříme plněnou kapsu.

Tuto kapsu přednáme do plechu, do kterého jsme na dno dali na větší kusy cibule (popřípadně i plátky rajčat) a podlili troškou vody.
Necháme péct než bude maso upečené (okolo 20 – 30 minut) a voda vypařená.

Na talíři hotovou kapsu můžeme rozkrojit. Podáváme s bramborovou kaší a upečenou cibulí (a rajčaty).

Komentáře

1 komentář
  1. Teri

    • 30. 1. 2010 v 22:05

    tak to zni zajimave, urcite zkusim :-)