Kuřecí salát s celerem a ananasem

Zbylo Vám kuřecí maso z předchozího pokrmu? Nebo máte chuť na ne zcela tradiční, ale výborný salát? Či snad oboje? V tom případě Vám představujeme tento salát, který Vás jistě zaujme.

Ingredience

  • kuřecí maso (prsní řízky ale i ostatní kuřecí maso, které Vám zbylo)
  • sterilizovaný celer
  • kompotovaný ananas (v mírně sladkém nálevu)
  • pár lžic bílého jogurtu na spojení (doporučuji Hollandia)
  • šťáva z citrónu
  • sůl a pepř na dochucení
  • kadeřavý nebo ledový salát
  • rajče

Postup

Tepelně zpracované kuřecí maso, které použijeme, nakrájíme či natrháme na kousky a dáme do mísy na salát. Ze sterilizovaného celeru vylijeme tekutinu a celer přidáme do mísy. Stejně tak i kousky ananasu. Zamícháme suroviny s bílým jogurtem, tak aby se vše pěkně spojilo, ale neplavalo :-). Zakapeme citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Na závěr můžeme dozdobit salátem a rajčetem.

Komentáře

2 komentáře
  1. Milli

    • 11. 10. 2009 v 9:45

    Skvělé, už nejednou jsme si na něm pochutnali.. :-)

  2. Eva

    • 6. 5. 2009 v 20:03

    Výborné :-)