Kuřecí salát s celerem a ananasem
Zbylo Vám kuřecí maso z předchozího pokrmu? Nebo máte chuť na ne zcela tradiční, ale výborný salát? Či snad oboje? V tom případě Vám představujeme tento salát, který Vás jistě zaujme.
Ingredience
- kuřecí maso (prsní řízky ale i ostatní kuřecí maso, které Vám zbylo)
- sterilizovaný celer
- kompotovaný ananas (v mírně sladkém nálevu)
- pár lžic bílého jogurtu na spojení (doporučuji Hollandia)
- šťáva z citrónu
- sůl a pepř na dochucení
- kadeřavý nebo ledový salát
- rajče
Postup
Tepelně zpracované kuřecí maso, které použijeme, nakrájíme či natrháme na kousky a dáme do mísy na salát. Ze sterilizovaného celeru vylijeme tekutinu a celer přidáme do mísy. Stejně tak i kousky ananasu. Zamícháme suroviny s bílým jogurtem, tak aby se vše pěkně spojilo, ale neplavalo :-). Zakapeme citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Na závěr můžeme dozdobit salátem a rajčetem.
Milli
Skvělé, už nejednou jsme si na něm pochutnali.. :-)
Eva
Výborné :-)