Lehký fazolový salát se zeleninou

Letní horka už dorazila…Po příchodu domů z práce určitě většina z vás má chuť na něco dobrého a rychlého, ale v těchto teplých dnech především na něco lehkého. Zkuste náš recept na fazolový salát, který bude určitě chutnat celé vaší rodině.
Ingredience
Ingredience pro 4-5 lidí:
Na fazolový salát:
- 150 g bílého jogurtu cca 3% tuku
- majonéza light Hellmanns – 2 lžíce
- 1 plechovka bílých fazolí Bonduelle 400g
- koření – italské bylinky (nebo jiné oblíbené koření)
Zeleninový salát:
- rajčata
- ledový salát
- 1 kus mozzarella light 125g
Ostatní:
- chléb (např. Bavorský) opečený v topinkovači a nakrájený na hranolky
- ocet balsamico na ozdobení
Postup
Plechovku fazolí vsypeme na sítko a prolijeme studenou vodou od nálevu. Necháme okapat. Do misky si dáme 2 lžíce majonézy light a celý bílý jogurt + přidáme okapané fazole. Posypeme italským kořením a dáme na chvilku do lednice.
Do druhé misky nakrájíme rajčata a ledový salát. Přidáme na kostičky sýr mozzarellu, znovu zasypeme kořením a vše promícháme.
V topinkovači opečeme chléb a nakrájíme ho na hranolky.
Nakonec vše ozdobně naservírujeme a okraj talíře pokapeme balsamicem. Dobrou chuť!
Pokud vám fazolový salát zbude, udělejte z něj jednoduše pomazánku na svačinu dětem do školy.
Přidáte pouze lžíci olivového oleje + lžíci tvarohu + česnek (nemusí být), trochu nastrouhané mrkve a rozmixujete. Můžete mazat na chleba nebo bulku.
eri
Bezva nápad, jen ten opečnený chleba změní kvalitu suroviny, zvýší GI :-(