Losos na rajčatech a česneku v alobale

losos

Jeden z nejjednodušších, nejzdravějších a přitom výtečných pokrmů, který Vás okouzlí nejen na Vánoce, ale potěší Vaše chuťové buňky v jakýkoliv den.

Tato příprava lososa je jedna z nejjednodušších a zvládne ji každý začátečník. Obrovskou výhodou je to, že není nutno použít ani kapičku oleje a ani špetku soli.

Tip: Místo lososa však můžete takto připravit jakoukoliv rybu – např. pangase. A aby toho nebylo málo, tak tento recept je univerzální, jelikož výtečně takto připravené chutnají i kuřecí prsa.

Ingredience

  • 150 g filetu lososa (vybírete vysoký filet)
  • 1/2 rajčete
  • 1 stroužek česneku
  • 1/3 červené cibule
  • pár lístků bazalky
  • může být citrón na pokapání
  • vařený brambor
  • alobal
  • plech

Postup

Filet lososa umyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte v čisté utěrce. Nachystejte si kousek alobalu, do kterého položíte filet. Alobal by měl být dostatečně velký proto, abyste pak z něj mohli udělat lososí měšce, které potom dáte péct do trouby (tu si nechte předehřát na maximum) .

Na filet položte na plátky nakrájený česnek, dále na plátky nakrájené rajče, posypte lístky bazalky a nakonec přiklopte vrstvami červené cibule.

Po dozdobní filetu stačí konce alobalu přimáčknout k sobě a vytvořit měšec, který přendáte do plechu. ten už dáte na 15 minut do vyhřáté trouby. Po 15-ti minutách troubu vyplněte a nechte ještě 5 min dojít.

Alobalový měšec s lososem pak můžete přendat na talíř a přímo jíst. Losos se zeleninou pustí šťávu, tak pozor ať se nepolijete.

Na talíři můžete lososa ještě pokapat citrónovou šťávou.