Mandlové suchárky

Vánoce na nás doléhají již ze všech stran. Určitě již přemýšlíte jaké vánoční cukroví upéct, a proto vám přinášíme jeden recept, který splňuje zásady zdravějšího mlsání. Mandle, rozinky, skořice, muškátový květ a kůra z pomeranče…také už cítíte tu úžasnou atmosféru?

Ingredience

  • 4 bílky
  • 100 g špaldové hladké mouky
  • 100 g neloupaných mandlí
  • 70 g třtinového cukru
  • 40 g rozinek
  • špetka soli
  • 1 malá lžička prášku do pečiva
  • kůra z 1 pomeranče / nejlépe v bio kvalitě /
  • malá lžička skořice
  • větší špetka koření muškátového květusur

 

Postup

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.

Formu na srnčí hřbet vymastíme máslem a vysypeme polohrubou nebo hrubou moukou.

V misce nebo hrnku smícháme špaldovou mouku, prášek do pečiva, kůru z pomeranče, lžičku skořice a muškátový květ.

Na talířek vedle si připravíme rozinky a mandle.

Do velké mísy dáme bílky, 2 lžíce studené vody a špetku soli. Šleháme sníh, do kterého ve chvíli, kdy sníh začíná tuhnout, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, aby sníh držel tvar i při otočení nádoby vzhůru. Trvá to přibližně 5 minut.sníh

Nyní začneme postupně a zlehka vmíchávat mouku s kořením a práškem do pečiva a nakonec vmícháme zlehka rozinky a mandle.

Směs vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 – 25 minut. Jestli je hotovo zjistíme špejlí.

Nyní necháme zhruba 30 minut chladnout na mřížce.srn

Mezi tím si plech vyložíme pečícím papírem a po vychladnutí chlebíček nakrájíme ostrým nožem na zhruba 1 cm tlusté suchárky. Každý položíme na plech a v troubě necháme na 130 stupňů sušit do zhnědnutí a zkřupavění zhruba 15 minut.plech

Dobrou chuť!