Miniroládky s ovocem

Oslaďte si začátek školního roku mini roládkami, ke kterým je výborné jakékoli měkké ovoce typu jahod, na plátky nakrájených hrušek..atd. Nadýchané těsto a minimum cukru vás nadchne svou lehkostí. Při vychutnávání zavzpomínejte na letní prázdninové zážitky.

Ingredience

korpus na 2 mini roládky:

  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 2 zarovnané lžíce polohrubé mouky / možno použít i bezlepkovou mouku /
  • 1 vrchovatá lžíce přesátého kakaa na vaření
  • olej na vymazání plechu
  • pečící papír

 

mazání + krém:

  • oblíbená, nejlépe kyselá marmeláda typu rybíz nebo meruňka / nemusí být /
  • 200 g zakysané smetany do 12 % tuku
  • 1/2 nízkotučného tvarohu / 125 g /
  • 1 polévková lžíce cukru moučka nebo prášková stévie
  • od oka tři čtvrtě balení želatinového ztužovače za studena od Dr. Oetkera / zhruba 35 g prášku /

Postup

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

Plech o velikosti 35 x 42 cm vymažte zlehka olejem / bude na něm lépe držet pečící papír / a vyložte pečícím papírem, který také zlehka vymažte pomocí mašlovačky olejem.

Nyní oddělte žloutky od bílků / do hrnečku dejte žloutky a do větší mísy bílky / a vyšlehejte sníh z bílků spolu se špetkou soli. Ve chvíli kdy začne hmota sněhu tuhnout, přidejte 1 polévkovou lžíci třtinového cukru a šlehejte do tuha. Když otočíte mísu a sníh z bílků drží v míse, je vhodný čas na postupné přidávání a jemné zašlehání, či vmíchání žloutků do sněhu a to spolu se dvěma lžícemi polohrubé mouky a s přesátou lžící kakaa na vaření.mich těsta Hmotu dejte na vymazaný plech a pečte při teplotě 200 stupňů zhruba 10 minut. Špejlí můžete zkusit, jestli je roláda upečená / špejle musí být po vpíchnutí suchá /.plech

Po zchladnutí těsto na délku rozpulte na polovinu a pokud chcete, potřete každou z těst oblíbenou marmeládou. V našem případě byla použita marmeláda rybízová a meruňková.marmelady

Nyní si vytvořte krém. Do jedné misky dejte tvaroh se zakysanou smetanou a smíchejte je s jednou lžící cukru. Do větší misky dejte 80 ml vlažné vody a vsypte zhruba tři čtvrtě sáčku želatiny za studena a ručně nebo metličkou intenzivně míchejte asi 1/2 minuty.
 Následně bez ustání míchání po částech přidávejte tvarohovo-smetanovou směs. Nyní krém naneste na korpus roládek a to hlavně do středu a k jedné straně. krém pred stocenímNásledně nechejte krém minutku na roládce ztuhnout a smotejte ji dle obrázku.stocení

Roládky vložte do alobalu a po vychlazení v lednici / nejméně 2 hodinky / servírujte s oblíbeným ovocem.alobal

Tip: Roládka je také skvělá, pokud ji po dvou hodinách nakrájíte na plátky a vložíte zabalenou v alobalu do mrazničky. Chutná jako skvělý zmrzlinový dezert . roládka v řezu