Mrkvové karbenátky

Vyzkoušejte tyto jednoduché falešné karbenátky a uvidíte, že nemusíte být vegetarián, aby vám chutnaly karbenátky bez masa.

Ingredience

  • 500 g nastrouhané mrkve
  • 2-3 celozrnné housky
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 menší cibule

Na dochucení:

  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme směs na karbenátky. Celozrnný rohlík můžeme předem namočit do mléka, česnek a cibuli si nakrájíme na drobno. Nakonec rozmícháme vejce, kterými spojíme všechny pevné suroviny. Na závěr ochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Vytvarujeme si placičky, které položíme na pečící papír v plechu. Můžeme také vytvarovat větší bochníček, který necháme péct v zapékací míse a poté ukrajujeme plátky jako ze sekané.

Necháme péct zhruba 15-20 minut.

Jako příloha se hodí bramborová kaše či pestrý zeleninový salát.