Mrkvové muffins

Muffins jsou oblíbeným pamlskem hlavně pro děti, tento recept vám přináší zdravější variantu klasického receptu. A sami můžete zjistit, že i zdravé věci, mohou být dobré.

Myslím, že není potřeba představovat tyto malé bábovičky, které jsou určitě objektem nejednoho dítěte, obzvláště jsou-li v nich kousky čokolády. Tentokrát ale budete mít jistotu, že jim nabízíte sladkost, která obsahuje také prospěšné látky v podobě minerálních látek a vitaminů a ne jen nasycené tuky a rafinované cukry. (Ale dítěti to radši neříkejte.

Takto připravené těsto plníme do formy určené na muffiny (nejlépe silikonová) a pečeme při 160°C cca 25 minut.

O třtinovém cukru se můžete dočíst v článku Cukr.

Ingredience

  • 20 g měkkého másla
  • špetka soli
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g nastrouhané mrkve
  • 70 g oříšků (lískové nebo vlašské)
  • 200 g celozrnné mouky
  • prášek do pečiva
  • 50 g hořké čokolády

Postup

Máslo, sůl a poloviční množství cukru vyšleháme do pěny a poté přidáme 2 žloutky. Bílky vyšleháme se zbytkem cukru a jemně vmícháme do žloutkové pěny. Do této směsi vmícháme i nastrouhanou mrkev a nasekané oříšky. V jiné misce si smícháme celozrnnou mouku s práškem do pečiva a přidáme i nasekanou hořkou čokoládu. Nakonec zamícháme do mrkvové směsi.

Komentáře

1 komentář
  1. Marta

    • 16. 3. 2010 v 12:04

    Vynikající