Mrkvovo-celerová pomazánka

Pomazánka, která výtečně chutná na žitném chlebíku. Můžete ji dochutit i česnekem, nebo místo celeru, který není moc oblíbený, použít nastrouhaný eidam.
Ačkoliv hodně lidí nemá celer moc v oblibě a často ho vybírají třeba z polévky, věřte, že v této pomazánce si ho zamilujete. Nebudu vám vtloukat do hlavy, jak je mrkev a celer zdravý, protože to vám určitě už říkali rodiče, když jste byli malí. Já vám jen prozradím, že tato pomazánka je moooc dobrá.
Ingredience
- 3 mrkve
- 1 celer
- bílý jogurt (Hollandia) nebo můžete použít i Lučinu jogurtinu
- trošku citrónové štávy
- sůl
- pepř
Postup
Nejdříve si omyjeme a očistíme mrkev i celer. Obě zeleniny pak nastrouháme do misky na drobné proužky či kousky. Poté tyto nastrouhané kousky spojíme buď s jogurtem a nebo s lučinou jogurtinou. Můžeme jogurt i s lučinou namíchat, aby jsme získali vláčnou konzistenci. Neměla by být tekutá. Na konec pokapeme citrónem a dle chuti dosolíme a dopepříme.
Kdo má rád česnek a nevadí mu, může pomazánku dochutit i nastrouhaným česnekem.
Tip
Nejlepší je tato pomazánka na žitném chlebu.
jarca
dobrej optam se to se strouha syrove dekuji
Anet
Konečně dietní celerová pomazánka! Díky moc za recept. Musela jsem se k němu ovšem prokousat mnoha stránkami plnými majonézy, tavených sýrů a eidamu třicítky. :D