Mrkvovo-celerová pomazánka

Pomazánka, která výtečně chutná na žitném chlebíku. Můžete ji dochutit i česnekem, nebo místo celeru, který není moc oblíbený, použít nastrouhaný eidam.

Ačkoliv hodně lidí nemá celer moc v oblibě a často ho vybírají třeba z polévky, věřte, že v této pomazánce si ho zamilujete. Nebudu vám vtloukat do hlavy, jak je mrkev a celer zdravý, protože to vám určitě už říkali rodiče, když jste byli malí. Já vám jen prozradím, že tato pomazánka je moooc dobrá.

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • bílý jogurt (Hollandia) nebo můžete použít i Lučinu jogurtinu
  • trošku citrónové štávy
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejdříve si omyjeme a očistíme mrkev i celer. Obě zeleniny pak nastrouháme do misky na drobné proužky či kousky. Poté tyto nastrouhané kousky spojíme buď s jogurtem a nebo s lučinou jogurtinou. Můžeme jogurt i s lučinou namíchat, aby jsme získali vláčnou konzistenci. Neměla by být tekutá. Na konec pokapeme citrónem a dle chuti dosolíme a dopepříme.
Kdo má rád česnek a nevadí mu, může pomazánku dochutit i nastrouhaným česnekem.

Tip

Nejlepší je tato pomazánka na žitném chlebu.

Komentáře

2 komentáře
  1. jarca

    • 5. 1. 2018 v 14:27

    dobrej optam se to se strouha syrove dekuji

  2. Anet

    • 2. 1. 2018 v 20:18

    Konečně dietní celerová pomazánka! Díky moc za recept. Musela jsem se k němu ovšem prokousat mnoha stránkami plnými majonézy, tavených sýrů a eidamu třicítky. :D