Muffiny s tuňákem a sýrem cottage

Sladké muffiny jsou klasika. Zkuste ale svůj jídelníček zpestřit touto slanou variantou. Neobsahují ale téměř žádné sacharidy, proto je doplňte kouskem pečiva a ideálně i čerstvou zeleninou, která je nyní v sezóně a chutná skvěle.
Muffiny Vám poslouží jako lehká letní večeře nebo svačina do krabičky.
Recept pochází z knížky „Fit recepty 1. díl“.
Ingredience
Ingredience na 6 muffinů:
120 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 vejce
4 polévkové lžíce sýra cottage
hrst čerstvého špenátu (nebo rukoly)
sůl, pepř
strouhaný sýr dle chuti (např. eidam 30% t.v.s)
Postup
v misce si smícháme okapaného tuňáka, cottage sýr, vajíčka a čerstvý špenát
dle chuti osolíme a opepříme
pro lahodnější chuť přidáme strouhaný sýr
vzniklou směs dávkujeme do silikonových formiček na muffiny
pečeme 30-35 minut na 200 °C, dokud těsto ve formičkách nebublá a má pevný tvar
Výživové hodnoty na 1 muffin: 206 g kJ/49 kcal, 1 g S, 7,6 g B a 1,7 g T !
Nezapomeňte muffin doplnit sacharidy. Na svačinku by byly ideální cca 2-3 muffiny a na večeři 3-4 ks dle indivduálních energetických potřeb.