Neapolské chuťovky

Ryba by se měla zařazovat do jídelníčku minimálně dvakrát týdně, a to z důvodu dobře stravitelných bílkovin a zdravých tuků omega 3, což jsou tuky našemu tělu velmi prospěšné. Připravte si s námi rychlou večeři, ze které pokud něco zbude, můžete nabalit rodince i zdravou svačinku na druhý den.

Ingredience

  • 170 g sleďů v rajčatové omáčce / Lidl /, možno použít i sardinky nebo tuňáka
  • 1 červená nebo bílá cibule
  • 3 rohlíky – nejlépe celozrnné
  • 125 g sýra camembert 13% / Lidl / – nebo jakýkoli sýr do 30% t.v.s.  nastrouhaný
  • oregáno nebo jiné oblíbené koření
  • rajčata nebo jiná zelenina na zeleninovou oblohusuroviny

Postup

V misce si rozmačkáme sledě, které promícháme s rajskou omáčkou. Rohlíky prokrojíme v polovině a potřeme je rozmačkanými sledi. Červenou cibuli si nakrájíme na kolečka nebo kostičky, jak kdo má rád a posypeme pomazané rohlíky. Troubu předehřejeme na 250 stupňů a necháme 2 minutky rohlíky zapéct.na plechu

Po 2 minutách rohlíky vyjmeme z trouby, poklademe na ně plátky camembertu a posypeme oblíbeným kořením, např. oregánem. Znovu vložíme do trouby a zapečeme na 250 stupňů ještě 3 minutky dokřupava.

Talíř ozdobíme zeleninou, kterou máme v lednici – my jsme použili rajčata.

..a teď už nezbývá, než popřát dobrou chuť!