Oranžové podmáslí

Lahodný nízkotučný vitaminový nápoj, který je připraven z podmáslí a ovoce, které jak asi správně tipujete, je oranžové.

Možná ve Vás slovo podmáslí nevzbuzuje příjemnou chuť, jelikož si ho spojujete automaticky s máslem. Ve skutečnosti se toho nemusíte vůbec bát, ba naopak. Podmáslí má nízký obsah tuku (kolem 1% tuku na 100 ml), vysoký obsah fosfolipidů (skládají se z nich buněčné membrány) a obsahuje mléčné bakterie. Ve spojení s pomerančovou štávou je navíc nápoj plný vitaminů. Nápoj je ideální na dopolední svačinku.

Ingredience

  • 100 ml podmáslí
  • 100 ml pomerančové štávy (nejlépe čerstvě vymačkanou z pomeranče)
  • 75 g cukrového melounu

Postup

Do mixéru nalijeme studené podmáslí a pomerančový džus. Meloun oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Poté ji přidáme k ostatním surovinám do mixéru a rozmixujeme.