Ovesný koláč s letním ovocem

Ovesný koláč si vás získá nejen tím, že lahodí oku, ale také svoji snadnou přípravou a je bez použití tuku. A uvidíte, že to vůbec nevadí. Holt všechno jde, když se chce a zkusí.
Ovesné vločky určitě pravidelně zařazujete do svého jídelníčku. Pokud ne, tak nevíte, o co přicházíte! Již staří Římané, a nejenom oni, před mnoha sty lety znali pozitivní význam ovsa. Zařazením ovesných vloček do vašeho jídelníčku podpoříte svoje zdraví i štíhlou linii. Tak tedy s chutí do nich a dnes si ukážeme, jak z nich upéct chutný koláč.
Ingredience
130 g úplně najemno rozemletých vloček (nebo ovesné mouky – k dostání běžně ve zdravé výživě)
2 vejce
špetka skořice
vanička nízkotučného tvarohu
půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 hodně zralý banán (klidně úplně černý-tím více bude těsto sladší)
třtinový cukr navíc podle chuti
1 lžička vanilkové esence (nemusí být)
mléko na rozředění těsta dle potřeby
ovoce (jahody, meruňky, borůvky, maliny…)
mandlové plátky na posypání
Postup
Nachystáme si dvě nádoby. Jednu na “suché” ingredience, druhou na “mokré”.
Klasickou dortovou či koláčovou formu si vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Smícháme suché ingredience: mouku, skořici a prášek do pečiva. Banán rozmačkáme vidličkou na kaši.
V druhé smícháme vejce, tvaroh, vanilkovou esenci, cukr a přidáme rozmačkaný banán.
Obě směsi důkladně smícháme dohromady a podle potřeby rozředíme mlékem (záleží, jak hutný je tvaroh).
Rovnoměrně rozetřeme do předem připravené formy, poklademe ovocem a posypeme mandlovými plátky.
Pečeme na 180 °C cca 40 minut do zlatova.
Dobrou chuť!