Ovocné roládky do kapsy

Ovoce obsahuje řadu zdraví prospěšných látek – vitaminů, minerálních prvků, vlákniny. Je zdrojem ovocných cukrů, a proto se výborně hodí právě na výlety a všude tam, kde potřebujeme dodat rychle energii. Ne vždy ale máme možnost mít u sebe kus čerstvého ovoce, a právě v těchto chvílích je vhodná volba ovoce sušeného.

Ingredience

  • 300 g jahod + 400 g jablek / nebo jiného ovoce – broskve, meruňky, rybíz, jablka, maliny …/
  • 1 polévková lžíce medu / nemusí být vůbec – případné množství volíme dle sladkosti ovoce /

sur

Postup

Ovoce omyjeme, v případě jablek oloupeme slupku, vykrájíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Přidáme 1 lžíci medu, vložíme do mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši.

Troubu předehřejeme na 100 stupňů.

Plech na pečení (v našem případě o velikosti 36 x 31 cm) vyložíme pečícím papírem a umixovanou hmotu na plech nalijeme. Stěrkou hmotu rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby.

hmota

plech

 

Sušíme zhruba 2 hodinky do doby, kdy je hmota po zmáčknutí prstem tuhá, ale lehce lepivá. Po vyjmutí z trouby necháme hmotu zchládnout, nastříháme nůžkami na pásy libovolných velikostí, odstraníme pečící papír a následně smotáme.

hotovo

Podávat můžeme s plátkem sýra, s oříšky a nebo jen tak v případě chuti na sladké.

 

Tip: Z hmoty můžeme i vykrájet vykrajovátky na cukroví různé tvary a ozdobit s nimi talíř nebo případně piškotovou roládu nebo dort.