Palačinky z ovesných vloček

ovesné palačinky

Každý z nás má někdy chvíle, že by si dal něco sladkého. Zkuste tento recept na palačinky a nemusí vás trápit špatné svědomí. Můžete s ním obměnit i svoji snídani.

Ingredience

  • 150 g ovesných vloček či mohou být i jiné dle chuti
  • 2 vejce (stačí pouze bílky, obzvláště v případě máte-li vyšší hladinu cholesterolu)
  • 200 ml nízkotučného mléka
  • třtinový cukr – asi 2 lžíce (lze použít i umělé sladidlo, pokud se jim nebráníte – např. stévie)
  • špetka soli
  • javorový sirup (popř. med)

TIP

Použijeme-li teflonovou pánev, není potřeba přidávat pod palačinky žádný tuk na smažení, a i přesto půjdou krásně obrátit.

Postup

Do mixéru dáme mléko, vločky, cukr, sůl, vejce a umixujeme hladkou hmotu. Dle potřeby můžeme přidat vločky nebo mléko, tak aby byla hmota mírně hustá, asi jako těsto na palačinky.
Poté na středně rozehřátou pánev těsto nalijeme, rozprostřeme, smažíme po obou stranách do zlatova. Nakonec palačinky polijeme javorovým sirupem a dle chuti a možnosti můžeme přidat i čerstvé ovoce (např. lesní plody).

Komentáře

7 komentářů
  1. Terka

    • 3. 6. 2017 v 12:18

    Ted jsem snědla dvě vločkové palačinky s domácí marmeládou a jsem zasycena.. Výborné,chutné a i v malém množství velice zasytí! Doporučuji!

    • 16. 6. 2016 v 11:43

    Osobně mi těsto přišlo hrozně tekuté :-(
    Raději dělám tyto http://www.nejfit.cz/330-dietni-fitness-recept—palacinky-z-ovesnych-vlocek

  2. Tereza

    • 16. 9. 2015 v 10:05

    Výbornè :)
    Nepřidávám ani cukr, dělám je z muslli a v troubě.

  3. petra

    • 2. 2. 2014 v 18:29

    Úžasný recept, děkuji a hlavně úžasné stránky plných zajímavostí a receptů, děkuji ještě jednou. :-)

    • 7. 11. 2013 v 21:29

    Pravda pravda, ale jednou zas čas v menší míře neuškodí. Vše je jen o střídmosti a o snaze najít si vhodnější varianty. Rozhodně bych potraviny nedělila na zdravé a nezdravé. To by člověk pak v hlavě neřešil nic jiného.

  4. káč

    • 7. 10. 2013 v 19:30

    stevie není umělé sladidlo. javorový sirup není zdravý, je to vpodstatě cukr jako cukr.

  5. kissatenka

    • 26. 12. 2008 v 21:41

    Hned vyzkouším :)