Pangas v alobalu se zeleninou

Ryby bychom měli mít ve svém jídelníčku alespoň 2x týdně. Proto doporučuji vyzkoušet tento recept a splnit si tak jednu ze sve tydenni davky. A kostí se bát nemusíte.

Ingredience

  • 150 g filet pangase
  • 150 g mražené zeleniny (jakýkoliv druh)
  • 1 žampión
  • šťáva z čerstvého citrónu
  • pár kapek olivového oleje
  • sladká paprika na posypaní
  • sůl

Pomůcky:

  • alobal

Postup

Pangase mírně osolíme a okořeníme z obou stran. Poté ho dáme na alobal, kde ho zakapeme olivovým olejem a vymačkanou šťávou z citrónu. Nakonec zasypeme mraženou zeleninou, kterou jsme předem nahřáli chvilku nad párou. Přidáme i nakrájené plátky žampiónu (pokud nemáme zeleninovou směs přímo se žampióny).

Pečeme v troubě v žáruvzdorné misce asi 15 – 20 minut.

Jako příloha se hodí vařené brambory s petrželkou.