Penne na italský způsob

Rychlý recept, kteří ocení ti, co neradi pobývají dlouho v kuchyni. Navíc si na něm pochutnají i vegetariáni, avšak není problém si do něj přidat i kousky kuřecího masa.
Ingredience
- 60 g těstovin „penne“
- 75 g sýru Mozzarella light
- půl papriky (barevně se hodí žlutá :-) )
- rajče
- 1/4 cibule
- můžete přidat i stroužek česneku
- půlka menší cukety
- 4 černé olivy
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl a pepř
- na ozdobení snítky bazalky
Postup
Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a omyté rajče na větší kousky. Půl cukety také omyjeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi prudce opečeme na 1 lžíci oleje (možná bude stačit i méně) cibuli a zeleninu. Poté přidáme i olivy a zvolna dusíme. Osolíme a opepříme.
Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny. Po uvaření je scedíme a přimícháme zeleninu. Na konec poklademe Mozzarellou. Na talíři můžeme ozdobit bazalkou.