Penne na italský způsob

Rychlý recept, kteří ocení ti, co neradi pobývají dlouho v kuchyni. Navíc si na něm pochutnají i vegetariáni, avšak není problém si do něj přidat i kousky kuřecího masa.

Ingredience

  • 60 g těstovin „penne“
  • 75 g sýru Mozzarella light
  • půl papriky (barevně se hodí žlutá :-) )
  • rajče
  • 1/4 cibule
  • můžete přidat i stroužek česneku
  • půlka menší cukety
  • 4 černé olivy
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl a pepř
  • na ozdobení snítky bazalky

Postup

Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a omyté rajče na větší kousky. Půl cukety také omyjeme a nakrájíme na plátky.

Na pánvi prudce opečeme na 1 lžíci oleje (možná bude stačit i méně) cibuli a zeleninu. Poté přidáme i olivy a zvolna dusíme. Osolíme a opepříme.

Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny. Po uvaření je scedíme a přimícháme zeleninu. Na konec poklademe Mozzarellou. Na talíři můžeme ozdobit bazalkou.