Podzimní hruškový koláč

Vůni hrušek a skořici jen tak neodoláte, proto se připravte, že tento velmi snadný koláč bude hned fuč! Navíc obsahuje dostatečnou dávku tvarohu, takže příjemně zasytí. A s čajem v tomto počasí vytvoří příjemnou podzimní atmosféru.
Ingredience
Na těsto:
150 g pomazánkového másla (cca okolo 30 g tuku na 100 g)
150 g špaldové mouky
Na náplň:
400 g vypeckovaných hrušek
400 g nízkotučného tvarohu
1 žloutek
1 balení vanilkového pudinku
20 g vanilkový cukr (nebo 3/4 odměrky vanilkového proteinového prášku dle preference
citron kvůli citrónové šťávě
20 g mandlí (ideálně plátkované)
skořice
Postup
Z pomazánkového másla a mouky zpracujeme hladké těsto a necháme aspoň půl hodinky v lednici odpočinout.
Nakrájíme si hrušky na tenčí plátky a umícháme v jiné míse tvaroh s cukrem, žloutkem, vanilkový pudink a citrónovou šťávu.
Těsto vyválíme a položíme do vymazané koláčové formy. Přidáme tvarohovou nádivku, posypeme hruškami a skořicí + mandlemi. Pečeme na 180 °C cca 35 min.
Celý koláč dodá:
8146 kJ
84 g B
245 g S (83 g jednoduchý cukr)
72 g T
- ideální porce je pak 1/6 – 1/8 koláče, kdy 1 kousek můžeme považovat za vyváženou snídani či svačinku
Autor a kuchařka: Sandra Picková, Dis.
Renata
Moc dobrý koláč. Trochu jsem zhřešila- dělala jsem ho z kompotovaných hrušek. Druhý den, po rozležení, byl ještě lepší.