Povelikonoční špagety s tuňákem a kukuřicí, zdobené čerstvou pažitkou

…po výtečné pomazánce přinášíme ještě jeden recept, ve kterém opět využijete přemíru vykoledovaných vajec. Připravit si ho můžete jak k obědu, tak k večeři. Pokud Vám troška zbude, po přidání jogurtu či sýra cottage a čerstvé zeleniny máte ihned skvělý těstovinový salát, který si můžete dát třeba jako zdravou svačinku.

Ingredience

pro 4 osoby:

  • 300 g semolinových špaget / nebo jiných oblíbených těstovin /
  • 1 velkou cibuli / nebo 2 jarní cibulky – šalotky /
  • velkou lžíci řepkového oleje
  • plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 5 kusů vařených vajec

na ozdobení a dochucení:

  • sterilované kukuřice
  • pažitka
  • hrst slunečnicových semínek
  • lžíci dýňového nebo olivového oleje

Postup

Do vroucí vody dáme vařit těstoviny a uvaříme dle návodu na obalu.

Mezitím si na lžíci řepkového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku, do které po orestování vmícháme rozmačkaného tuňáka ve vlastní šťávě. Vařená vejce nakrájíme na kostičky, vsypeme do směsi tuňáka a orestované cibulky a smícháme s vařenými těstovinami. Necháme chvíli prohřát v troubě – zhruba 10 minut.

Těstoviny servírujeme posypané nakrájenou čerstvou pažitkou, posypeme kukuřicí a slunečnicovými semínky. Pro lepší chuť můžeme jestě zakápnout např. dýňovým nebo jiným semínkovým či olivovým olejem.

Dobrou chuť!