Prázdninová bublanina s ovocem

Chystáte se právě na dlouho očekávanou dovolenou a potřebujete se zbavit v lednici zbytků ovoce? Přemýšlíte co rychle připravit na svačinku na cestu? V tom případě vám doporučujeme vyzkoušet skvělou rychlou a zdravou bublaninu ze špaldové mouky.

 

Ingredience

na bublaninu:

  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek polotučného nebo odtučněného mléka
  • 3/4 hrnku řepkového oleje
  • 2 hrnky špaldové hladké mouky
  • 2 čajové zarovnané lžičky vinného kamene (lze zakoupit ve zdravé výživě nebo nahradit stejným množstvím prášku do pečiva)
  • omytý a osušený rybíz nebo jakékoli šťavnaté ovoce (třešně, nakrájené nektarinky, meruňky… )

 

na tvarohové zdobení (nemusí být):

  • 1 odtučněný nebo polotučný tvaroh
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 žloutek 

bublanina 1

Postup

V míse smícháme 4 celá vejce s 3/4 hrnku třtinového cukru. Chvilku mícháme do pěny a následně přidáme 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku řepkového oleje. Do promíchané směsi přidáme 2 hrnky špaldové mouky smíchané s vinným kamenem a už jen zlehka a krátce promícháme. Směs vlijeme na plech, který jsme si vymazali olejem, a na něj jsme položili pečící papír, který jsme taktéž pomazali olejem, aby se bublanina krásně odlepila.

V malé misce smícháme tvaroh s 1 žloutkem a lžící cukru. Na bublaninu uděláme lžící tvarohové kopečky po celé ploše a nakonec ozdobíme ovocem.

bublanina 2ot

Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů zhruba 35 minut.

Dobrou chuť :-)!