Prázdninová bublanina s ovocem

Chystáte se právě na dlouho očekávanou dovolenou a potřebujete se zbavit v lednici zbytků ovoce? Přemýšlíte co rychle připravit na svačinku na cestu? V tom případě vám doporučujeme vyzkoušet skvělou rychlou a zdravou bublaninu ze špaldové mouky.
Ingredience
na bublaninu:
- 4 vejce
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek polotučného nebo odtučněného mléka
- 3/4 hrnku řepkového oleje
- 2 hrnky špaldové hladké mouky
- 2 čajové zarovnané lžičky vinného kamene (lze zakoupit ve zdravé výživě nebo nahradit stejným množstvím prášku do pečiva)
- omytý a osušený rybíz nebo jakékoli šťavnaté ovoce (třešně, nakrájené nektarinky, meruňky… )
na tvarohové zdobení (nemusí být):
- 1 odtučněný nebo polotučný tvaroh
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 žloutek
Postup
V míse smícháme 4 celá vejce s 3/4 hrnku třtinového cukru. Chvilku mícháme do pěny a následně přidáme 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku řepkového oleje. Do promíchané směsi přidáme 2 hrnky špaldové mouky smíchané s vinným kamenem a už jen zlehka a krátce promícháme. Směs vlijeme na plech, který jsme si vymazali olejem, a na něj jsme položili pečící papír, který jsme taktéž pomazali olejem, aby se bublanina krásně odlepila.
V malé misce smícháme tvaroh s 1 žloutkem a lžící cukru. Na bublaninu uděláme lžící tvarohové kopečky po celé ploše a nakonec ozdobíme ovocem.
Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů zhruba 35 minut.
Dobrou chuť :-)!