Pstruh podávaný na rýžových nudlích s voňavou pečenou zeleninou

Znáte toto pořekadlo? „Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase.“ V této větičce je řečeno všechno, co pro naše tělo ryba přináší. Udělejte něco pro své zdraví a připravte si s námi vynikající kombinaci rybího masa spolu s jemnou chutí rýžových nudlí, doplněnou lahodnou paprikou a voňavým pórkem.

Ingredience

  • 2 chlazení vykuchaní pstruzi / např. z Lidlu /
  • koření Mahá / směs koriandru, kmínu a hořčičného semena – lze zakoupit ve zdravé výživě / nebo pouze kmín
  • 1/2 citrónu
  • 1/2 pórku
  • 1 červená paprika kapie
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • sůl

jako příloha

  • rýžové nudle

suroviny

Postup

Předehřejte troubu na 220 stupňů.

Pstruhy omyjte a papírovou utěrkou osušte.

Připravte si plech, který vyložte alobalem a na něj položte grilovací mřížku a nebo použijte pouze plech s pečícím papírem.

Nastrouhejte si kůru z poloviny citrónu. Osušené pstruhy, vložte na plech či grilovací mřížku, vydatně pokapejte citrónem a to uvnitř i vně pstruha, posypte nastrouhanou citronovou kůrou, kořením Mahá nebo jen kmínem a osolte.

Do pstruhů vložte na kolečka nakrájený pórek a na silnější plátky papriku. Zeleninu, která se do pstruhů nevejde rozložte okolo ryb a dejte péct na 10 – 15 minut do rozpálené trouby. Pstruh je hotový ve chvíli, kdy jde maso lehce oddělit vidličkou od páteře ryby.

plech

Mezitím než se vám upečou pstruzi, dejte vařit do hrnce  větší množství osolené vody a do vroucí vody vložte rýžové nudle. Vařte zhruba 4 minutky, následně nudle zceďte a na cedníku propláchněte studenou vodou. Aby se k sobě nudle nepřilepily, zakápněte je ještě polovinou čajové lžičky oleje a promíchejte.

A nyní již můžete servírovat. Na talíř naaranžujte rýžové nudle / pokud máte rádi pažitku, nakrájejte ji na malé kousky a promíchejte s nudlemi /. Na nudle položte pstruha a obložte pečenou zeleninou.

Dobrou chuť !